Інклюзивний ХАБ «Простір дії»
Зробимо Луцьк інклюзивним
Людям із порушенням зору
  • English
  • Ukrainian
Проєкти

Проєкт “Інклюзивні мистецькі вікенди “Простір дії””

Проєкт “Інклюзивні мистецькі вікенди “Простір дії””

Проєкт «Інклюзивний Хаб у Луцьку» реалізований Фондом Ігоря Палиці “Тільки разом” спільно з ГО “Інклюзивні студії” за підтримки Українського культурного фонду.

Мета проекту: створити сприятливі умови для соціалізації дітей/ молодих людей з інвалідністю з м. Луцька і та 3 областей (Волинської, Львівської та Київської) шляхом розширення їм доступу до культурних ресурсів та культурного розвитку через участь у інклюзивному мистецькому геппенінгу (мистецьких вікендах). Результатом реалізації нашого проекту є створення унікального культурного продукту – он-лайн платформи, яка міститиме сценарії інклюзивних мистецьких перфрмансів і буде результатом творчої та інтелектуальної діяльності учасників тренінгу по впровадженню інклюзії в культурній галузі.

Актуальність Проєкту полягає у комплексному підході до розвитку творчого потенціалу людей з інвалідністю та їх залучення до культурно-мистецького життя країни через створення унікального інклюзивного перформансу та онлайн платформи, яка містить сценарії інклюзивних мистецьких вистав і є результатом творчої та інтелектуальної діяльності учасників тренінгу по впровадженню інклюзії в культурній галузі. Інклюзивний мистецький геппенінг ”Інклюзивні мистецькі вікенди” та тренінги, які йому передують, якісно змінють інклюзивний простір в місті і в країні, створюючи унікальні мистецькі продукти – онлайн платформу та інклюзивну виставу, які не тільки демонструють, чому навчились учасники вікендів, а й будуть показані широкому загалу глядачів по поверненню учасників додому. Онлайн платформа містить вісім сценаріїв інклюзивних мистецьких перформансів і є не тільки результатом творчої та інтелектуальної діяльності 15 учасників онлайн тренінгу по впровадженню інклюзії в культурній галузі, а й місцем для обміну досвідом для керівників, працівників творчих колективів, які працюють з дітьми /молодими людьми з інвалідністю в умовах пандемії. Онлайн платформа була створена за результатами онлайн тренінгу по впровадженню інклюзії засобами мистецтва (тренерка – режисерка Проєкту Зофія Довят (Польща)) та наповнюватися методичними матеріалами, відео та фото досвідом інклюзивної перформативної діяльності учасників проєкту та відвідувачів платформи (платформа буде відкритою для широкого кола користувачів).

Сторінка у Facebook: Простір дії – інклюзивні мистецькі вікенди

Поділитися: