Інклюзивний ХАБ «Простір дії»
Зробимо Луцьк інклюзивним
Людям із порушенням зору
  • English
  • Ukrainian

Посібник “Орф-підхід та інклюзія”

Проєкт “Орф-підхід та інклюзія” – це можливість розвиватись та навчатись у найкращих!

Тренерками проєкту були:  Mag.phil. Shirley Salmon /Ширлі Салмон (Австрія) – магістр педагогічних наук, викладач початкової музичної та танцювальної педагогіки; з 2006р. – керівник Університетського курсу післядипломної освіти підвищення кваліфікації в галузі музичної та танцювальної освіти – Orff-Schulwerk. Директор та викладач на літніх курсах в Орф-Інституті. Спів-директор міжнародного симпозіуму Orff-Schulwerk Symposia 2006 та 2016 років. Директор симпозіуму LIVING DIVERSITY- INTENSIVE INCLUSIVE – 25 років «Музика і танець в соціальній роботі та інклюзивній педагогіці», Орф-Інститут (2013). Спів-директор симпозіуму INTENSIVE INCLUSIVE–LIVING DIVERSITY – 30 років «Музика і танець в соціальній роботі та інклюзивній педагогіці», Орф-Інститут, Університет Моцартеум (Зальцбург, Австрія), 16 – 18.11.2018. Більше 30 років вивчає та впроваджує орф – підхід в роботі з людьми з особливими освітніми потребами. Проводить курси, семінари та лекції в Австрії, Німеччині, Швейцарії, Іспанії, Італії, США, Японії, Мексиці, Угорщині, Туреччині, Гонконзі, Хорватії, Польщі, Англії, Пд.Кореї, Греції, Австралії, Ірландії, Сінгапурі, Таїланді, Росії.

Тетяна Черноус (Україна) – орф-педагог, музичний терапевт, танцювально-руховий терапевт. Тренер курсу «Орф-музикотерапія», віце президент Орф Шульверк Асоціації України, член УСП, член засновник «Асоціація музикотерапевтів України», учасник програми Prof DMT в Україні. Автор програми «Маестро з пелюшок», керівник дитячої творчої студії «Зіронька» м. Рівне. Керівник проекту по роботі з сім’ями, що мають дітей з особливими освітніми потребами «Особливий простір» м. Рівне. Закінчила Національну музичну академію імені П. І. Чайковського (м. Киів), навчалась и стажувалась на курсах “Elemental music and dance pedagogyса” м. Зальцбург (Австрія), “Orff meets Kodaly” Угорщина (2014, 2016), “Singing gardens” Чеська Республіка (2015), “Orff meets Classic” (2017) Словаччина. Закінчила Special Course “Advanced studies in Music and Dance education – Orff – Schulwerk” 2018-2019 ( Австрія, м. Зальцбург).

Консультації, тренінги, написання посібника – це все про цей проєкт.

В рамках проєкту було передбачено серію консультацій з Ширлі Салмон з Орф методитик, також було проведено два тренінги для українських спеціалістів, які займаються музичною педагогікою, працюють або планують працювати з дітьми з ООП або молодими людьми з інвалідністю.

І як підсумок цього проєкту це створення навчально-методичного посібника “Орф-підхід та інклюзія”, який є у вільному доступі на нашому сайті (нижче).

Щиро дякуємо Європейському союзу програмі  House of Europe за можливість не тільки начатись у найкращих, а й ділитись цими матеріалами з іншими!

ОРФ-ПІДХІД ТА ІНКЛЮЗІЯ (ПОСІБНИК)

Поділитися: