Інклюзивний ХАБ «Простір дії»
Зробимо Луцьк інклюзивним
Людям із порушенням зору
  • English
  • Ukrainian
Новини

“Найцінніший скарб” лялькової майстерні для дітей

Сім дивовижних, наповнених життям та творчістю, днів Лялькової майстерні закінчились виставою “Найцінніший скарб”. А за цей короткий проміжок часу наші талановиті учасники встигли відкрити для себе театральне мистецтво та навіть більше – самих себе.
Кожен ранок розпочинався з акторських тренінгів, створення власних ляльок (героїв майбутньої вистави, чиї історії були написані дітьми власноруч), балачок та натхненних вигадок. І все це завжди супроводжувалось атмосферою дружби та підтримки, адже кожен був важливою частинкою великої команди.
Сьогодні нам важко вже сказати, що було ціннішим – вистава, як результат дитячих зусиль та джерело їх емоцій та посмішок, чи все ж таки сам процес, що об’єднав нас та подарував не лише натхнення та гарний настрій, а і нових друзів. У будь-якому разі ми впевнені, що кожен учасник Лялькової майстерні, кожен глядач пішов з театру із теплими та світлими почуттями у серці, що означає – найцінніший скарб знайдено!
На сцені ожили унікальні герої, створені дитячою уявою. Кожен із них володів особливою суперсилою, яка служила на благо інших. Ці лялькові персонажі стали втіленням щирості, сміливості та віри у власні можливості. Вистава «Найцінніший скарб» нагадує нам, що справжні скарби не ховаються під землею, а сяють у наших серцях, коли ми робимо добро та допомагаємо ближнім.
Ми дякуємо кожному, хто був з нами ці 7 днів:
🧡кураторці проєкту Вікторії Колодяжній,
🧡директору-художньому керівнику театру Вадиму Хаїнському,
🧡психологині – Олені Мороль,
🧡художниці-постановниці – Олесі Іщук,
🧡художницям лялькаркам – Ользі Данилишин, Каріні Хамулко,
🧡режисерці – Катерині Лавринець,
🧡актрисі – Аллі Скрипічук,
🧡неймовірним волонтерам проєкту – Олесь Філюк, Діана Кузнецовіа, Юлія Самойліч, Вікторія Ткачук, Марія Самойловій, Андрій Тимощук.
Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без проходить в рамках проєкту “Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров’я дітей та дорослих під час війни”, який реалізує ГО «Лабораторія змін» за підтримки Український культурний фонд в межах грантової програми «Культура без барʼєрів».
Поділитися: