Інклюзивний ХАБ «Простір дії»
Зробимо Луцьк інклюзивним
Людям із порушенням зору
  • English
  • Ukrainian
Новини

Стартував проєкт «Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров’я дітей та дорослих під час війни»

 

Протягом червня-жовтня 2024 року у Луцьку громадською організацією «Лабораторія змін» буде реалізовуватися проєкт «Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров’я дітей та дорослих підчас війни» за підтримки Українського культурного фонду в межах грантової програми «Культура без бар’єрів».

Основна мета проєкту – відновлення та підтримка психічного та ментального здоров’я українців, дітей та дорослих, що постраждали у війні з росією (в Україні та за її межами) через мистецькі практики, навчання спеціалістів для роботи з уразливими групами за допомогою Орф підходу, імпровізаційного театру та руху.

Сьогодні важливо знайти той підтримуючий ресурс, який допоможе малим і дорослим українцям в Україні та поза її межами вистояти у цей нелегкий час та зберегти фізичне та психологічне здоров’я. І саме мистецтво є тим ресурсом, який додає сил і є тією унікальною мовою, яка об’єднує українців між собою та з усім світом. Особистісне занурення у творчий процес здатне бути не лише ресурсним потенціалом для створення певного продукту творчості, а й вивільняє ресурс для якісних особистісних змін. Навички, які формуються під час мистецьких практик допомагають дорослим і дітям з інвалідністю та без бути більш стійкими та стабільними у повсякденному житті та адекватно реагувати на щоденні виклики.

А щоб перевірити та відчути вплив мистецтва на собі, а також навчитися новим практикам команда ГО «Лабораторія змін» пропонує лучанам і не тільки відвідати наступні заходи в рамках проєкту:

– Арт-резиденція для спеціалістів, що працюють з інклюзивними аудиторіями та вразливими категоріями населення в Україні, в рамках буде проведено 3 дводенні тренінги (із залученням іноземних експертів) на теми Орф підходу, імпровізаційного театру та руху та їх практичного застосування для покращення психоемоційного стану та навчання дітей /дорослих з інвалідністю, осіб, що постраждали від війни, та інших уразливих категорій населення.

– Онлайн воркшопи для навчання українських спеціалістів в Україні та за її межами з використання Орф підходу для підтримки психоемоційного стану дітей та дорослих з інвалідністю та без.

– Мистецький інклюзивний табір для дітей/молодих людей з інвалідністю та без із подальшим показом перформансу.

– Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без із подальшим показом лялькової вистави.

– Інклюзивні розвиваючі заняття (музичні, хореографічні, театральні, арт-терапевтичні).

Участь у кожному заході є безкоштовною та можлива за попередньою реєстрацію. Анонси заходів та усю інформацію щодо проєкту можна буде відслідковувати на сторінці ГО «Лабораторія змін» в соціальних мережах: https://www.facebook.com/LaboratoriiaZmin/, https://www.instagram.com/laboratoriiazmin_lutsk/ та на сайті: https://inhub.lutsk.ua/

За детальною інформацією звертайтесь до координаторки проєкту Вікторії Колодяжної, тел. +38 066 383 26 88.

 

 

Поділитися: