Інклюзивний ХАБ «Простір дії»
Зробимо Луцьк інклюзивним
Людям із порушенням зору
  • English
  • Ukrainian
Новини

Підготовка імерсивної вистави “Зоряні колисанки”

У Волинському академічному театрі ляльок готуються до відкриття 49-го театрального сезону. Розпочнуть з нової вистави, під час якої діти та батьки будуть взаємодіяти з акторами та навіть мати свій реквізит.

В основу вистави “Зоряні колисанки” лягли народні колискові з десяти регіонів України, каже авторка драматургії та режисерка-постановниця Катерина Лавринець. З її слів, вистава орієнтована на найменших глядачів та їх батьків.

У виставі грають три актриси. Комунікації з дітьми до трьох років акторів навчали логопед та психолог, адже маленькі глядачі будуть учасниками дійства.

Декорації та реквізит у виставі створені в стилі живопису Марії Приймаченко, говорить художниця Олеся Іщук. Мисткиня каже: найдрібніші деталі на ляльках вишиті вручну.

На сцені актриси співатимуть під власний акомпанемент на пелюстковому барабані та ксилофоні, каже музикант Костянтин Яворський. Вистава створено в рамках проекту “Імерсивна вистава “Зоряні колискові” для дітей молодшого дошкільного віку”, що реалізовується ГО “Лабораторія змін” у партнерстві з Волинським академічним театром ляльок за підтримки Українського культурного фонду. Прем’єра відбудеться 14 вересня за попередньою реєстрацією глядачів, каже директор театру Вадим Хаїнський.

 

Джерело: Суспільне.Луцьк

Поділитися: